Cor de Graag

Founder Company Optimizer

Waarom ondersteun ik het EVENT?

Je kunt de vraag ook anders formuleren. Waarom zouden wij het event niet ondersteunen? Misschien is het niet gebruikelijk dat je als één van de organisatoren het event vanuit een andere business entiteit financieel ondersteunt maar dan nog stel ik de vraag waarom niet? Ik heb mezelf de vraag gesteld: “Cor, hoe belangrijk is het voor jou dat dit event met een jaarlijks terugkerend karakter op de event kaart wordt gezet in Nederland?’’. Mensen die me kennen, weten hoe belangrijk ik het thema women empowerment vind.

Hoewel we in Nederland het idee hebben dat we het afgezet naar de rest van de wereld prima doen, is er ook in ons land nog veel werk te verzetten. Omdat de wereld nog steeds in belangrijke mate wordt gedomineerd door mannen zijn het vaak de mannelijke eigenschappen die tot ‘succes’ leiden. Helaas nemen te veel vrouwen deze eigenschappen als Bench Mark op weg naar het succes dat ze voor zichzelf hebben gedefinieerd. Hoewel het brein van de vrouw net wat anders werkt dan dat van

een man heeft iedere man vrouwelijke eigenschappen en heeft iedere vrouw mannelijke eigenschappen. Als we de verschillen herkennen en erkennen, kunnen we beginnen met het optimaal benutten van deze verschillen zodat ze complementair ingezet gaan worden.

Een dag event voor vrouwen en door vrouwen voegt in mijn optiek wezenlijk iets toe aan de legio business events die er jaarlijks georganiseerd worden. De opzet is zo gekozen dat het event te groot is om klein te zijn en te klein is om groot te zijn. Doordat er is gekozen voor maximaal 150 bezoekers wordt er een intieme zetting gecreëerd waarbij het onmogelijk is om niet met andere powervrouwen te connecten, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Bij een event met alleen vrouwen of alleen mannen heb je een andere dynamiek dan wanneer je kiest voor een mix van beiden. Het is mijn persoonlijke missie om vrouwen een podium te geven. Vrouwen die al op het podium staan, wil ik een hoger of groter podium bieden. Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijfsleven pas echt next level kan gaan als de potentie van zowel mannen als vrouwen maximaal wordt benut. Vrouwen moeten zelf meer het podium pakken en mannen moeten zich realiseren dat het podium een kwalitatief hoogwaardiger podium is als er een gezonde mix van vrouwen en mannen op staan.

  

VISIE Company Optimizer op WOMEN EMPOWERMENT

Volgens mij heb ik deze vraag al min of meer beantwoord. Het feit dat er nog over een vrouwen quotum gesproken moet worden, zegt in mijn optiek al genoeg. Veel besturen, management teams, directies worden nog gedomineerd door mannen. Dan heb ik het nog niets eens over de verdeling man vrouw als het gaat om hoogleraren op verschillende Universiteiten. Hoewel er steeds meer vrouwen zelf hun positie pakken en niet afwachten tot de mannen hen dit gunnen, zijn we in mijn optiek nog ver verwijderd van een gezond evenwicht als het gaat om de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt. Waar ik kan, stimuleer en inspireer ik vrouwen om in de actie modus te gaan en er voor te gaan. Tot slot vind ik dat vrouwen elkaar meer moeten steunen op hun weg naar hun persoonlijke top.

Deel dit interview met Cor de Graag

Schrijf u in voor EVENT updates