Janice Deul

DEI-adviseur I Journalist I Auteur & columnist I Spreker I Creative director Fashion For Good Museum.

Keynote: Highly exclusive?!

In haar keynote vertelt ze waarom inclusiviteit meer dan een trend zou moeten zijn. Ik in relatie tot spiegels en ramen. Jezelf kunnen zien. Welke boodschap geef je. Wereld is Inclusief of exclusief?

Janice Deul (zij/haar) is een Afro-Nederlandse fashion – /cultuuractivist, die zich sinds 2011 sterk maakt voor een inclusief en veilig klimaat in mode, media en kunst. Dat doet ze onder meer als DEI-adviseur en creative director, via haar inspiratieplatform Diversity Rules, het geven van workshops c.q. lezingen en het schrijven van columns (o.m. in OPZIJ en NRC) plus: boeken.

In juni verscheen haar boek over Keti Koti. Een persoonlijk pleidooi en een oproep om de afschaffing van de slavernij in Suriname en op de toenmalige Nederlandse Antillen in gezamenlijkheid te herdenken, maar niet tot elke prijs. Janice Deul is tevens een fervent opinieschrijver. Haar stuk over de gedroomde vertaler van Amanda GormansThe Hill we Climb’ leidde in 2021 tot een internationale politiek. Ze is ervan overtuigd dat we allemaal individueel een verschil kunnen maken en dat we allemaal activist kunnen en moeten zijn.

VideoCast interview Janice Deul

Janice Deul in de media

Logo Financieel dagblad

HET EMPOWER WOMEN EVENT

Be the woman you are destined to be!

 

31 OKTOBER 2023 – BE THERE

Adres

Wijnhaven 47 B
3011 WH Rotterdam

Telefoon

06 – 40 87 77 92

E-mail

info@empowerwomen.nl
× Hoe kan ik je helpen?