Sandra Lagace in gesprek
met
vrouwen in business

Al 40 inspirerende VideoCast interviews met TOP vrouwen

KOOP
VANDAAG JOUW TICKET
WANT VOL IS VOL

Sandra in gesprek met Sadhna Meijer Gopalrai

Sadhna is een global woman. Ze is geboren in Suriname en heeft Indiase roots. Op 26 jarige leeftijd ging ze de Indiase tempeldans beoefenen en kwam ze weer in contact met alles dat ze in haar jonge jaren had geleerd. Haar Indiase roots zijn bepalend voor haar en zijn een `way of life’ geworden. Zij voelt zich sterk aangetrokken tot het boeddhisme. Haar motto komt uit `Het Tibetaanse boek van leven en sterven’ (Sogyal Rinpoche). `Om goed te kunnen sterven moet je goed hebben geleefd.’ Door elke keer een stukje van zichzelf te omarmen en te erkennen, is het plaatje completer geworden en daar is tijd voor nodig.

Sandra spreekt met Stella de Swart

Stella bleef zich lange tijd identificeren met de buitenkant. Nu voelt ze zich weer de binnenkant, ze is Stella. Haar mobiele telefoon zorgde ervoor dat ze weer vanuit haar veilige omgeving de verbinding vond met mensen. Op FaceBook plaatste ze posts en haalde zo de wereld binnen. Door haar kwetsbaarheid daar naar te leggen, werd ze geheeld en hielp ze anderen die zich herkenden in haar verhaal. Terugkijkend op de armoedeval die Stella meemaakte en de mensen die op haar pad kwamen, is ze dankbaar voor deze ervaring.

Sandra in gesprek met Ineke Hurkmans

Ineke Hurkmans , founder van o.a. Jump Movement, staat voor beweging, vette dingen doen, je laten verrassen door het leven, ontdekken. “‘Antwoorden zitten buiten de ruimte die je kent.” In haar sessies gaat het erom `wat heb je nodig’ in plaats van te zeggen hoe mensen het moeten doen. Ze laat managers `op hun handen zitten’. Zij is een soort gids, `ontrafelaar’ en `lichtjesschijner’. Zij is een boek aan het schrijven met de titel ‘’Niet Doen’’. Niet doen, is de ongemakkelijke plek laten zijn. De ander uitnodigen om te zijn met wat is. Dat is verbinding.

Sandra spreekt met Angligène Servania-Woods

Angligène haar roots liggen op Curaçao. Ze is spreker – coach  en `high end multilingual mindset and corporate performance trainer’ met een achtergrond van meer dan 25 jaar in de juridische sector. Hoe mensen elkaar analyseren heeft volgens haar alles te maken met hoe we naar elkaar luisteren en dingen inkleuren. Wat jij ergens van vindt, hoeft niet de waarheid te zijn. Zij leerde van haar ouders `Zorg dat je aanwezigheid op deze wereld nut heeft’.  In haar bedrijf The Bridge brengt ze de wereld van mindset en performance tot elkaar.

Sandra in gesprek met Janice Deul

Janice Deul is fashion- en cultuur activist en publicist. Zij is spreker, auteur, docent, curator van tentoonstellingen en is creative director bij een mode museum. In al deze activiteiten wil zij haar boodschap overbrengen dat we de kracht van mode, kunst, cultuur, schoonheid in zijn algemeenheid, moeten gebruiken om de wereld mooier, beter, veiliger en inclusiever te maken. Mode is voor haar een instrument om die boodschap te verkondigen.  `We zijn allemaal perfectly imperfect’. Je kunt zo mooi zijn als het maar kan, als je niet voldoet aan het beeld dat de maatschappij heeft, `dan kun je het wel shaken’. Janice wil dat beeld veranderen en vindt dat we alle vrouwen moeten vieren en tonen. 

Sandra in gesprek met Marijke Krabbenbos

Marijke is owner van Idea Company, trainer en creatief denker en facilitator van brainstorm sessies. Zij is ook de oprichter van Bites & Business, een netwerk voor vrouwelijke ondernemers. Zij is een netwerker pur sang. Ze heeft een mooie combinatie van `ideeën, daadkracht en hulp vragen’. Creatieve ideeën ontstaan automatisch bij Marijke. Zo bedacht ze bijvoorbeeld een audio cursus, `in 7 stappen van idee naar actie’. Bedrijven die ideeën nodig hebben kunnen haar inhuren. Beluister de Podcast en laat je inspireren door het verhaal van Marijke.

Sandra in gesprek met Carmen Breeveld

Carmen is auteur van ’Het geheim van het Old Boys network’, CEO van Triple Talent Inclusion Partner, programmadirecteur Topvrouwen Academy en Voorzitter van de Women Conference Suriname. ‘Het is belangrijk om aan tafel te komen en er voor te zorgen dat alle groepen vertegenwoordigd worden’. Over vrouwen die geen glazen plafond ervaren zegt ze: `als je niet weet wat je mist, kun je ook niet zeggen of je iets graag wil of niet’. Belangrijke vragen waar vrouwen zich mee bezig zouden moeten houden, zijn volgens Carmen, `Wat ga je met je leven doen?’ en `Wat zou je achter willen laten?’

Sandra in gesprek met Tessa Schiethart
Tessa Schiethart is founder van To Face The World en auteur van het boek ”Zien en Gezien worden”. Het gaat o.a. over de intimiteit met ons lichaam. Haar wijnvlek is een instrument wat voorbij gaat aan het uiterlijk. Het leert haar hoe anderen omgaan met uiterlijk. To face the world staat voor de levenslessen waar we mee geboren worden en die we dienen aan te kijken. De klanten die bij Tessa komen zijn uitgedaagd in de relatie die ze met hun lichaam hebben. Zij kijkt met hen naar de conditionering, hoe iemand er uit zou moeten zien. Haar boek is `een liefdesbrief die het rationele overstijgt. Ons lichaam is het instrument waarmee we de wereld beleven en aankijken’.
Sandra in gesprek met Pernille La Lau
Al 12 jaar is het koffietijd met Pernille La Lau op
RTL4, een programma dat zij met veel plezier en professionaliteit maakt. Het is de 20 procent die wij als kijker van haar te zien krijgen in onze huiskamer, maar er is veel meer te vinden bij deze ondernemende vrouw. Het boeit haar op zoek te gaan naar die andere 80 procent die we zijn. We moeten de gelegenheid geven en ook krijgen om meer van elkaar te weten te komen. Zo is Pernille ook de oprichter en eigenaar van MindsetShapers.com. Haar bedrijf waarin zij al 25 jaar als Media Expert business presentatie en media begeleiding geeft. Vanuit dit bedrijf organiseert zij o.a. ook de Practical Wisdom Mindset tweedaagse.
Sandra in gesprek met Lexter Woodley
De slash lady, dat is Lexter Woodley. Ze is auteur van het boek Talk Data To Me, promovendus Gender Studies (Birkbeck Universiteit in Londen), headhunter, spreker, journalist, model, jurist. `Ik ben Lexter’ zegt Lexter.
Er gingen jaren van onzekerheden aan vooraf voordat ze de slash lady werd. Nu versterken de verschillende activiteiten elkaar. Ze zegt: “Er zijn twee belangrijke momenten in het leven, het moment dat je geboren wordt en het moment dat je weet waarom”. Het boek ‘Talk Data To Me’ is bedoeld om te kijken in hoeverre mensen met elkaar verbonden zijn en dit te versterken d.m.v. de stellingen in het boek. Dit ondanks de tegenstellingen die er misschien bestaan. Wat Lexter drijft, is mensen verbinden met ideeën in alles wat ze doet.
Sandra in gesprek met Marja Baas
Marja Baas is de founder en owner van MYoMY, een tassenmerk dat staat voor fairtrade, fashion, empowerment en sustainability. Haar tassen worden gemaakt op fairtrade productie plekken in Bangladesh, India en Roemenië. Zij doet dit met mensen van de straat die ze opleidt tot high end tassenmakers. Ze werd geïnspireerd door Stella McCartney om de dingen die je zo dicht op je lijf draagt, goed te maken waardoor het veel fijner aanvoelt. De paper bag is het beroemde model waarmee ze in één klap bekend werd. Haar tassen zijn niet alleen tassen maar ook een `movement’.
Sandra in gesprek met Wakifa el Morabet
Het thema `vrouw’ raakt Wakifa. Ze wil haar verhaal vertellen en haar geluid laten horen en daarmee anderen inspireren. Wat past bij mij en waar word ik gelukkig van? Dit was een vraag die zij zichzelf stelde. Ze ziet bij de Marokaans -Nederlandse vrouwen een bewijsdrang. Ze legt graag de focus op wat er goed gaat in de Marokkaanse gemeenschap en wil hiermee anderen inspireren. We moeten ons losmaken van projecties op elkaar vindt ze. Ze praat graag met vrouwen over de kansen en mogelijkheden, vrouwen die wel willen en kunnen maar het niet doen. Daar zit de sleutel tot succes, volgens Wakifa.
Sandra in gesprek met Ellen Wynia
Beluister het Podcast interview van Sandra Lagace met Ellen Wynia, eigenaar van Brandboutique NAN in Rotterdam, De Podcast met Ellen Wynia is opgenomen in haar zaak in Rotterdam. Ellen is ondernemer, designer en moeder. Met haar kleding wil zij haar klanten empoweren. Het gaat haar om het verhaal achter de klant. Het is meer dan het damespak. Fashion betekent voor Ellen, je goed voelen in je kleding. Ze wil de mooie aspecten van vrouwen benadrukken met haar kleding.
Sandra in gesprek met Nienke van Bezooijen
Nienke staat voor de stem van de wereld, Vox Mundi. `I provide the world with a voice’. Zij wil mensen hun stem laten horen. Ze merkte dat het `bedenken’ niet voldoende voor haar was, ze wil het ook `voelen, vanuit het hart. Dit komt o.a. terug in haar TEDx Talk, ‘how to walk your talk‘. Feminiene eigenschappen zijn volgens Nienke, intuïtie, empathisch vermogen, compassie. Onzekerheid mag worden ontvangen met compassie, niet uit willen fixen uit kracht. `In neutraliteit kijken waar je kunt faciliteren zodat ergens licht ontstaat’.
Sandra in gesprek met Anika Dam
Anika is gynaecoloog bij VieCuri MC en coach
(in opleiding) voor ambitieuze vrouwen oftewel vrouwen die wat van het leven willen. Ze ziet veel vrouwen in haar omgeving die heel veel willen en daarbij vaker zichzelf vergeten. Vrouwen zijn daarbij heel streng voor zichzelf. Daarom wil Anika ze graag compassie meegeven. Daarnaast is er onder vrouwen veel onzekerheid om met hun `onderkant’ bloot te gaan, wat bij een gynaecoloog natuurlijk vaak moet. Ze tracht haar praktijk als gynaecoloog daarom laagdrempelig houden.
Sandra in gesprek met Blerta Shaqiri
Blerta haar hele leven is een strijd geweest. Het is dan ook niet voor niets dat zij voor de naam Partisan (strijder) Medical Mercenaries heeft gekozen voor haar bedrijf. Ze staat voor gelijke kansen en coacht en begeleidt met haar bedrijf dat zich richt op werving & selectie, detachering en advies statushouders die wat willen betekenen voor de maatschappij. Haar eigen ervaring als statushouder heeft haar geleerd wat het betekent om het verschil te maken en kansen en mogelijkheden te zien. Haar grote voorbeeld is haar moeder maar ze laat zich ook inspireren door vrouwen uit andere landen en culturen. Zij hoopt dat we minder aannames maken door simpelweg te vragen.
Sandra in gesprek met Jacqueline Rijks
Jacqueline Rijks is vooral coach en trainer. Ze helpt haar klanten met vragen als Wie ben je, wat wil je en wat kom je hier doen? Deze vragen zijn zowel persoonlijk als zakelijk te stellen en gaan vaak hand in hand. Het gaat om waarden. Zij staat voor vertrouwen, liefde, verbinding en veiligheid. Jacqueline doet alles vanuit het gevoel. Het gaat er om of we de sleutel durven te gebruiken. We zijn een product niet alleen van onze opvoeding maar ook vanuit generaties voor ons. Zij kleedt mensen uit om bij de naakte waarheid te komen.
Sandra in gesprek met Alexandra Anglès Isern
Alexandra is bewustzijnscoach. We zijn vergeten wie we zijn in de basis. Alexandra helpt je om je dat weer te herinneren. Als we vertrouwen op ons hart, zonder dat ons hoofd blokkeert, dan komt het goed. In alles dat ons overkomt, hebben we de keuze om het een traumatische ervaring te laten zijn of een groeimoment. Zij heeft een boek geschreven over 9 star ki, een oude Chinese leer. Het is gebaseerd op de vijf elementen, water-vuur-aarde-metaal-hout. We zijn vergeten om te voelen wat we voelen.
Sandra in gesprek met Lizzy Prins
Voor Lizzy Prins, oprichter en eigenaar van High Potential Factory, staat het hart centraal. Al haar besluiten neemt ze vanuit die bron. Ze noemt het ook wel intuïtie. Een zaadje werd gepland en ze voelde dat ze iets groters te doen had, de behoefte om te gaan ondernemen ontstond. De baan als HR directeur zegde ze op. Complexe dingen brengt ze graag terug naar de kern, naar eenvoud. Jaag je eigen dromen na. Ze wil het beste uit zichzelf en uit anderen halen. Ze zet het kompas van mensen weer op scherp.
Sandra in gesprek met Marcella Andringa
Marcella Stijlinspirator Andringa geeft vrouwen graag een zetje om ze nog meer in hun kracht te laten staan en zichtbaar zichzelf te mogen zijn. Durven te laten zien waar je voor staat, dat houdt ook in dat je kwetsbaar bent. Uitstraling begint van binnen. Marcella was al van kleins af aan creatief maar miste in haar loopbaan de verbinding met haar krachten en daardoor het zelfvertrouwen. Uiteindelijk durfde ze de stap te nemen naar het ondernemerschap om anderen in hun kracht te laten staan. Er moet een balans tussen binnen- en buitenkant zijn, een congruentie, zegt Marcella. Sisterhood is belangrijk daarbij.
Sandra in gesprek met Joke Norendaal
Joke Norendaal is oprichter van de Pauwer Academie. Ze heeft alles met communicatie. Bewust communiceren doen we eigenlijk bijna nooit en communiceren in de breedste zin van het woord leren we ook niet. Als klein meisje van zeven, luisterde Joke naar sprookjes op een langspeelplaat en kon wegdromen en alles om haar heen vergeten. Een auto ongeluk op 15-jarige leeftijd zorgde voor een hele andere Joke die `aan stond’. `Wanneer je jezelf van alles oplegt over wat moet en wat je wil bereiken en hoe je wil dat andere mensen je zien, als dat je drijfveer is, drijf je dan niet te ver van jezelf vandaan? ‘
Sandra in gesprek met Annemarie de Jong
Business as a force for good, dat is waar Better Future voor staat. Annemarie haar drive in het leven is de kans ongelijkheid te verminderen, er voor te zorgen dat er minder mensen buiten de boot vallen. Met haar organisatie kijkt ze naar organisatieverandering, strategie en leiderschap. Er met elkaar voor zorgen dat de 20, 30 doelen (SDG’s) een eis zijn om te halen. Hoewel ze in haar jeugd tot 2 keer toe uitgeloot werd voor de studie geneeskunde, is haar spreekkamer nu de hele wereld en maakt zij met haar werk de hele wereld beter.
Sandra in gesprek met Sara Alaoui-Dekker
De topvrouw, Sara Alaoui-Dekker heeft als missie om vrouwen te begeleiden die te maken hebben gehad met seksueel geweld. Dit doet ze met een team van 10 vrijwilligers die zelf ervaringsdeskundigen zijn op dit gebied. Haar doel is om bewustzijn te creëren over wanneer je kunt spreken over seksueel overschrijdend gedrag. Sara heeft al meer dan 1000 vrouwen begeleid door het geven van advies en workshops. `Ik ben 24/7 bezig met dit onderwerp en ik heb 20 jaar gerend om het er niet over te hebben’.
Sandra in gesprek met Souad el Markhous
Ondernemer en rolmodel Souad el Markhous heeft twee awards gewonnen in 2018; Onderneemster van het jaar en Etnische Zakenvrouw van het jaar. Daar bovenop ontving ze in 2019 een onderscheiding van de Marokkaanse koning voor al haar inspanningen. Ondanks al deze aandacht zegt Souad dat ze niet veranderd is, `niemand kan me maken behalve ikzelf’.  Souad staat bekend als de vrouw in de bouw met de roze helm en roze schoenen. Zij was onlangs ook te zien in de TV serie VROUWEN DIE BOUWEN. Souad is een doorzetter, `als ik 100 keer val, zorg ik dat ik weer opsta’.
Sandra in gesprek met Mariëlle van der Hulst
Mariëlle van der Hulst haar bedrijf heet AIM Communication. AIM betekent doel of drijfveer. Je drijfveer ben je vaak zelf. Het thema diversiteit is heel belangrijk voor haar en heeft ze 20 jaar met een buitenlandse partner mogen ervaren. Het heeft haar blik op de wereld verruimd en verrijkt. Iedereen mag meedoen. Luister naar het verhaal van deze creatieve vrouw met daadkracht die verder kijkt dan de etiketten die we op mensen plakken. Met haar inspiratie wil ze mensen raken. Als je laat zien wat je authenticiteit is, komen de juiste mensen naar je toe.
Sandra in gesprek met Emma Lok
Emma Lok is Directeur Strategie en Communicatie van Women Inc. WOMEN Inc. staat voor gelijkheid. Het zou niet mogen uitmaken voor je kansen op deze wereld of je geboren bent als meisje of jongetje. Met haar organisatie streeft ze gendergelijkheid na. Ze wil de blinde vlekken in beleid zichtbaar maken. Onderwerpen als gelijke beloning, financiële onafhankelijkheid van vrouwen, de vrouw en de medische wetenschap, de vrouw in de media liggen haar aan het hart.
Sandra in gesprek met Chantal Korteweg
Chantal Korteweg zet zich als directeur inclusive banking bij ABN AMRO en als lid van de Financial Alliance for Women in om de producten en dienst-verlening van de bank inclusiever en toegankelijker
te maken voor verschillende klantgroepen waarbij er gestart wordt met de vrouwelijke klanten. Deze topvrouw durft hulp te vragen te vragen en zich kwetsbaar op te stellen. Zij schroomt niet om in de raad van bestuur vergadering te vragen: ‘’Wie kan me hier bij helpen’’. Bij Chantal zit inclusiviteit, diversiteit en vrouwelijk leiderschap diep verankerd in haar zijn als persoon.
Sandra in gesprek met Sharon van Herel
Deze topvrouw, managing director van HDI Global SE, is haar loopbaan gestart in de advocatuur. Ooit was ze `one of the guys’ en wilde niet de nadruk leggen op de vrouwelijke energie. Sharon breekt een lans voor het feit dat de verzekeringswereld heel dynamisch is. Diversiteit is voor Sharon meer dan mannen en vrouwen. Het bestaat ook uit verschillende mensentypen en ervaringen. Authentiek leiderschap betekent voor haar durven toegeven dat er limieten zijn aan jouw kennis en dat ook benoemen. Sharon zat ooit in een keurslijf waarvan ze zich achteraf afvraagt of het zo strak was als zij ervaren heeft.
Sandra in gesprek met Astrid Oosenbrug
Astrid is sociaal ondernemer en voorzitter van COC Nederland. Deze bijzondere vrouw is niet zomaar voorzitter. Het is een vrouw met aandacht voor hoofd én hart, die combinatie past bij haar. Als sociaal ondernemer vindt zij dat je het geld dat je verdient weer terug stopt in de maatschappij. Zij vindt dat we als vrouw ons veel vaker moeten laten zien. Astrid laat dan ook graag zien wat je als vrouw kunt bereiken in het leven. ‘Wij krijgen in het leven een stempeltje door de keuzes die anderen voor ons gemaakt hebben.’ Haar motto: Wees je authentieke zelf!
Sandra in gesprek met Jacqueline Scheidsbach
Jacqueline Scheidsbach bepaalt de koers en organiseert beweging. Wat haar drijft is het kwetsbare, `alles wat het leven mooi maakt’. Jacqueline is lid van de Raad van Toezicht van Women Connected en Executive Director van het Impact Centre Erasmus. `Iedere vrouw heeft een bijzonder verhaal en moedigt aan tot vertellen.’ Luister naar wat Jacqueline heeft met kleefkruid, ongemak en veerkracht en laat je inspireren door de boodschap van deze bijzondere vrouw.
Sandra in gesprek met Vréneli Stadelmaier
Vréneli is niet alleen geboren feminist, zij is ook auteur, performer, spreker en vaste gast bij BNR radio. Haar passie, gedrevenheid en vrolijkheid is wat Vréneli kenmerkt. Ze kan boos worden over het feit dat vrouwen zwanger moeten worden én voor de kinderen moeten zorgen. Ook dan kun je carrière maken! En, waarom zou je niet solliciteren wanneer je zwanger bent? Topics als het impostor syndrome, krabbenmand, Vréneli weet hier alles van af. Ze is eigenaar van SheConsult.
Sandra in gesprek met Mariëlle Vrielink
Mariëlle Vrielink begint aan een een nieuw boek, ”met een gouden kaft”. Momenteel is ze nog aan het zaaien om de pagina’s te vullen en de deuren te openen. Deuren van instellingen waar traumaverwerking aan de orde van de dag is. Haar goal is om getraumatiseerde jongeren op weg te helpen naar een nieuw hoofdstuk. Deze bijzondere vrouw zette met haar bedrijf meYou de stap naar het ondernemer-schap nadat ze meer dan 20 jaar actief is geweest in het onderwijs.
Sandra in gesprek met Judith Veen
Voor Judith Veen van Heart2Hear is het nooit stil. Kun jij leven met een continue voorbijrazende intercity trein? Waarschijnlijk niet, maar Judith heeft geen keuze. Haar leven staat in het teken van geluid. Na een traumatische tijd waarin zij tot twee keer werd getroffen door sudden deafness heeft zij het geluk gehad dat het geluid langzaam terugkwam. Hoewel ze de intercity er gratis bij kreeg, liet ze het de regie over haar leven niet overnemen. Vanuit een oorverdovende stilte maakt ze mensen bewust wat geluid betekent of kan betekenen.

Sandra in gesprek met Claudia Koehoorn

Claudia is psychologe en eigenaar van het bedrijf JOUW TRANSFORMATIE. Zij coacht vrouwen op het verschil tussen het mannen en vrouwen brein. In de Podcast zegt ze onder andere: ”Er zijn heel veel dingen die je kunt doen om lichter en makkelijker te leven als je je hormonen serieus neemt. Vrouwen hebben alleen wat anders nodig om emoties en overtuigingen op te lossen. Heel veel vrouwen vinden het eng om zichzelf echt helemaal te laten zien. De transformatie zit hem in wat wij doen als vrouw.”  Bekijk haar VideoCast en laat je inspireren door deze bijzondere vrouw.
Sandra in gesprek met Reshma Roopram
Reshma laat zich niet in een hokje stoppen. Zij creëert haar eigen verhaal. Na 9/11 besloot zij actief te worden in de politiek. Hoewel zij nu wethouder is in de gemeentelijke politiek stopt haar ambitie hier niet. Reshma zegt in de Podcast: ”zorg dat je altijd de regie over je leven houdt en het maakt niet uit wat je doet als je het maar met passie doet. Als je ergens naar toe wil, dan moet je altijd twee stappen vooruit kijken en denken wat heb ik ervoor nodig om daar te komen. Als jij ervan overtuigd bent van wat je wil bereiken dan moet je daar de focus op leggen en er voor gaan.”

Sandra in gesprek met Marguerite Soeteman-Reijnen

Laat je inspireren door het verhaal van Marguerite.
Zij werd geïnterviewd voor Empowerwomen-depodcast. Deze topvrouw van Aon is voorvechtster voor female empowerment, diversiteit en inclusiviteit. Mensen – verandering – internationaal lopen als een rode draad door haar leven. Over het imposter syndroom zegt ze: ”Stop het in een schoenendoos en geef het een plekje achter in de kast’. Een andere mooie quote van deze bijzondere vrouw is: “onverwachte dingen geven de confetti in je leven”.
Sandra in gesprek met Mariëlla Vink
Mariëlla: ”soms zijn radicale keuzes nodig. In je leven, in relaties, in je bedrijf. Om volledig los te komen van patronen die jou niet meer dienen. Om helemaal terug te gaan naar de essentie van wie je deep down inside bent. Ik ben hier om mensen te confronteren. Een spiegel te zijn. De juiste knop in te drukken. Ik ben er als er veel ruis is. Als je bent afgeleid van wie jij deep down inside bent”. Druk jij op de knop om de VideoCast van Mariëlla te bekijken?
Sandra in gesprek met Helmi Geeve
`Be the woman you are destined to be’, het thema van het het Empower Women Event, is precies wat Helmi Geeve van BrandMe doet met haar personal branding. Met haar Branding Power Women programma versterkt ze het persoonlijk leiderschap van vrouwelijke professionals. Helmi laat de valkuilen zien waar veel vrouwen tegen aanlopen zoals opvoeding, voorzichtigheid, bescheidenheid om jezelf te laten zien waardoor vrouwen kansen missen om zichzelf te profileren, het beste uit zichzelf te halen en de regie van hun leven weer te pakken.
Sandra in gesprek met Rosanne Verstappen
Volgens Rosanne hebben we allemaal heel veel potentie en dat naar buiten helpen brengen, daar heeft ze haar roeping van gemaakt. Ze neemt vrouwen mee in het ervaren van meer verbinding met zichzelf. Vanuit haar ‘embodied leadership’ laat ze je ervaren hoe je de switch kunt maken van hoofd naar gevoel. Van je minder- of meerderwaardig voelen naar authenticiteit, verbinding en ‘stevig staan’. Rosanne is één van de sprekers op het Empower Women Event dit jaar.
Sandra in gesprek met Lonnie van der Schilden
Lonnie heeft 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en ervaren dat het niet gaat om tegen masculiene kwaliteiten te zijn maar dat het gaat om een dynamisch evenwicht i.p.v. het waterhoofd van ratio en cognitie dat we nu vaak zien. Een bedrijf wil vlammen en tegelijkertijd de medewerker centraal zetten, een team heeft autonomie én verbinding nodig, een medewerker moet op verstand én intuïtie kunnen bouwen.
Sandra in gesprek met Ilse van de Burgwal
Inclusiviteit is wat Ilse drijft. Twee moeilijke ongelukken in haar jeugd hebben haar geleerd hoe je met tegenslagen om kunt gaan in je leven. Wat zou jij doen als je hoort dat je nooit meer kunt lopen of dat je nooit meer kunt werken?
Van de acceptatie van haar beperking en de rolstoel heeft ze `een heel mooi leven gemaakt’. Deze kampioen heeft vele plekken op onze aardbol gezien en doet `alleen maar mooie dingen’.
Sandra in gesprek met Geertje Algera
Geertje heeft na 14 jaar voor de KRO te hebben gewerkt de sprong gewaagd en is haar eigen bedrijf gestart. Veel vrouwen vinden het moeilijk om zichtbaar te zijn. Zij wil laten zien dat je veel meer zichtbaar kunt zijn in video. Je kunt meer worden door jezelf meer te laten zien en anderen inspireren. Geertje geeft je 20 redenen om wel in beeld te verschijnen en laat je op interactieve wijze zelf ervaren hoe het voelt om je zelfvertrouwen te vergroten.
Sandra in gesprek met Carien Borst
Blijven zitten waar ze zat en wat ze niet leuk vond, kostte haar energie; niet doen waar ze wel blij van werd, kostte haar ook energie. Carien heeft de sprong gewaagd. `Je kunt blijven kijken naar de scherven die op de grond liggen terwijl je weet dat je niet op het goede pad zit of gaan praten met mensen in je omgeving die begrijpen dat je iets anders op je hart voelt bonzen’. Check haar profiel voor meer informatie.

 

Sandra in gesprek met Maria Schoenmakers
Voor de buitenwereld het perfecte plaatje. Prachtig koophuis, lieve vriend. Gestudeerd in Leiden, Boston en stage gelopen in New York en zakelijk en privé veelvuldig de wereld afgereisd. Een CV “om je vingers bij af te likken” (woorden van een oud-collega). Haar motto? Alles kan, als je maar wil! Totdat ze geen energie meer kreeg van haar werk. Ze zichzelf afvroeg wat ze nu écht wilde. Check haar profiel voor meer informatie.
 
Sandra in gesprek met Cheyenne Smaal
`Ja’ zeggen tegen waar je in gelooft en het pad dat je te bewandelen hebt, brengt je daar waar je behoort te zijn en zorgt ervoor dat je de mensen tegenkomt die je daarbij helpen. `First you need yourself, be your own tribe first, before you can be somebody’s else tribe’.  Cheyenne vat haar indrukwekkende levensverhaal graag samen in mooie quotes die je tot denken zetten.
Creëer je eigen wereld. Check haar profiel voor meer informatie.

Iedere maand een nieuwe VideoCast

Adres

Wijnhaven 47 B
3011 WH Rotterdam

Telefoon

06 – 40 87 77 92

E-mail

info@empowerwomen.nl
× Hoe kan ik je helpen?