Testosteronzin, waarom we als vrouwen te weinig van seks …

Datum: 28 augustus 2023
Blogger: Sandra Lagace
Blog Testosteronzin Sandra Lagace voor www.empowerwomen.nl

Testosteronzin, waarom we als vrouwen te weinig van seks genieten

 

  • En hoe we dat veranderen

 

De zin en onzin over testosteron. Testosteronzin, een mooi woord voor Scrabble.

Ik heb even nagedacht over de reacties die ik wellicht zou krijgen en of ik hier dus over wilde schrijven. Toen dacht ik, `hier móét ik over schrijven!’.

In het boek Wellust, schrijft Elise van Alderen, seksuoloog, over `testeronzin’ en de `diep ingesleten mythes over vrouwelijke lust, aangeleerde schaamte over het eigen lichaam en een gebrek aan kennis’ die ons beperken om onze seksualiteit te beleven zoals wij dat zouden willen. `Een boek over vrijheid en genot’.

Hey sisters, dit boek móét je lezen! Mijn nieuwsgierigheid was in ieder geval geprikkeld. En over `prikkelingen’ gaat het boek zeker. `Testosteronbommen’, ja! Deze blog gaat (ook) over jou en is ook voor jou!

Okay, ik snap het. Je wil nu wel eens meer lezen over die `testosteronzin’.  Ik trakteer je op drie `malse’ mythes.

#1 Mannen hebben van nature behoefte aan veel seks en kunnen hier niets aan doen

Het zou een `natuurlijke, biologische behoefte zijn die altijd aanwezig is en onverzadigbaar. Deze lust zou vooral gedreven zijn door testosteron en mannen zouden hier geen invloed op kunnen uitoefenen.

Wij sisters zouden bij gebrek aan testosteron de zin voor seks maar moeten maken. Wij zouden immers meer tijd nodig hebben.

Sisters, Elise schrijft in haar boek `Er bestaat niet zoiets als een biologische mannelijke seks drift’. Terecht zegt zij dat de mannen wel moeten leren omgaan met lust. De pijnlijke voorbeelden van lust en `grensoverschrijdend gedrag’ in o.a. de sport en de media liggen voor het oprapen en zijn helaas nog steeds heel actueel.

#2 Hoe meer testosteron, hoe meer zin in seks

Sisters, ga zitten en houd je goed vast aan je stoel. Óók WIJ maken testosteron aan, namelijk in de eierstokken en de bijnieren. Enne, er is geen verband tussen de hoeveelheid zin in seks en de hoeveelheid testosteron. Dus de volgende keer als er weer `grapjes’ gemaakt worden over testosteron, weet je hoe je kunt reageren.

#3 Mannen hebben een hoog, vrouwen een laag libido

Libido is de mate waarin een persoon behoefte heeft in seksualiteit (Wikipedia), dus seks.

Volgens Elise bestaat er niet zoiets als een libido in de zin van dat iedereen op zijn manier een bepaalde zin in seks heeft die bij jou hoort. Zin in seks is, volgens haar, `iets dat je laat ontstaan, elke keer weer’.

Elise haar missie is dat vrouwen seksueel autonoom worden waardoor de meeste seksuele problemen bij vrouwen op te lossen zouden zijn en zelfs te voorkomen zouden zijn.

Mijn missie, `to be the woman you are destined to be’ sluit hier feilloos bij aan. Sisters, koop Wellust vandaag nog, verrijk je met de kennis, ontdoe je van de `mythen onzin’ en empower jezelf!

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?