#50 Miriam Notten

Datum: 18 september 2023

‘’La Red’’ betekent in het Spaans het web, het netwerk, het geheel. Miriam Notten heeft als founder en eigenaar van La Red alles met netwerkend werken en sociaal kapitaal. Dit jaar viert La Red haar haar 20-jarig bestaan. In die 20 jaar heeft Miriam zich verdiept in `network Science’ en heeft ze een grote kennis vergaard over sociaal kapitaal.

Sociaal kapitaal is wie je kent en wat je daarmee zou kunnen. Het is iets wat je samen hebt. Miriam zegt dat we vaak geen inzicht hebben in ons netwerk. Waar moeten we beginnen, bij wie, als we iets nodig hebben? Het is heel moeilijk om te onthouden wie je allemaal kent. Het gaat om de V van Verhalen vertellen en de V van vragen. Verhalen vertellen is passief netwerken, vragen stellen is actief netwerken.

Choose your tribes. Het is heel relevant om te kiezen met wie jij omgaat en wie er dus op jouw pad komt. Dit heeft invloed op jouw geluk, jouw loopbaan en jouw leven en gezondheid. Gelukkige mensen in jouw netwerk zullen je gelukkiger maken en vice versa. Dus wat voeg jij toe aan jouw netwerk?

Deel dit artikel
× Hoe kan ik je helpen?