Be the woman you are destined to be!

Datum: 30 mei 2022
Blogger: Sandra Lagace
Blog be the woman you are destined to be www.empowerwomen.nl
Het thema van de tweede editie van het Empower Women event op 17 mei 2022 was `Be the woman you are destined to be!’.

Net zoals de term feminisme, verschillende perspectieven heeft, is de slogan Be the woman you are destined to be! op verschillende manieren te interpreteren. Het woord feminist bijvoorbeeld zal bij de één het beeld op roepen van een stoere vrouw die tegen mannen aanschopt en bij de ander een vrouw die het opneemt voor de rechten van de vrouw.

Ik geef je mijn top 3 van manieren om te kijken naar het thema `Be the woman you are destined to be!’.

1] Feminine energy
Kaouthar Darmoni, gespecialiseerd in women empowerment, noemt het vrouwelijke energie.

Het gaat om vrouw zijn, seksualiteit en spiritualiteit. `Dare to be feminine’. We zitten in het westen veelal in ons hoofd, maar niet in onze vrouwelijke energie. We hebben dit ook vaak helemaal niet geleerd. Een sessie met Kaouthar leert je (weer) te voelen met je lijf. Het is bevrijdend om te dansen op muziek en te voelen wat je voelt. Voelen, dus niet met je hoofd maar met je borsten en je heupen. Schudden maar met al die vrouwelijkheid!

2] Impostor syndrome
Vreneli Stadelmaier schreef er een mooi boek over F*ck die onzekerheid. Ze schrijft over de papegaaien die op onze schouder zitten te krijsen en ons doen twijfelen aan onszelf.

Marguerite Soeteman had in een Podcast  van Empower Women een mooie oplossing voor onzekerheid;  ”Stop het in een schoenendoos en geef het een plekje achter in de kast’.

Dus vrouwen, geef de papegaai een vriendelijk, doch stevig duwtje van je schouder. Bedankt papegaai, voor wat je mij gebracht hebt. Ik heb je nu niet meer nodig! En als je kiest voor de schoenendoos, kies dan een mooi exemplaar, zodat wanneer je de doos ziet, je kunt glimlachen om de vrouw die je was en gelukkig bent met de vrouw die je nu bent.

3] Sisterhood
Trishanka Smaal heeft haar tribe gevonden, en hoe!. `Ja’ zeggen tegen waar je in gelooft en het pad dat je te bewandelen hebt, brengt je daar waar je behoort te zijn en zorgt ervoor dat je de mensen tegenkomt die je daarbij helpen. `First you need yourself, be your own tribe first, before you can be somebody’s else tribe’. Als je nee durft te zeggen tegen mensen of dingen waar je niet achter staat, zeg je ja tegen jezelf. Je zult verrast zijn wie en wat je op je pad tegenkomt als je ja gezegd hebt. De tribe heb je nodig, je sisters heb je nodig om de vrouw te zijn die je bestemd bent te zijn.

Marcella Andringa gaf mij de quote mee; `Real queens fix each other’s crowns.’ Als je dat snapt, ben je gelukkig.

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?