Ben jij gelukkig?

Datum: 27 januari 2023
Blogger: Sandra Lagace
Blog ben jij gelukkig Empower Women Event www.empowerwomen.nl-min

Als je op social media kijkt, zakt de moed je soms in de schoenen en word je onzeker. Herken je dat gevoel? Iedereen lijkt een perfect leven te leiden en ziet er ook perfect uit. Lachende gezichten, vriendinnen bij de vleet, succesvol in de carrière, volop uitgaan, lekker drinken en eten, misschien wel een boek geschreven, of een presentatie gegeven. Jullie mogen me vertellen welke fantastische verhalen er allemaal voorbij komen.

Jij lijdt je leven. Je baan is niet altijd zo fijn en die manager nog minder. Je bent soms zo moe. De weken zijn soms ook zo vol. Sinds Corona zijn de kontakten met je vrienden en vriendinnen misschien ook wel minder geworden. Met die volle agenda is thuis werken fijn maar soms mis je de sociale kontakten. En als je dan naar kantoor gaat, vliegt iedereen van de ene meeting naar de andere.

Soms is er geen duidelijke reden waarom je je niet gelukkig voelt. Er mist `gewoon’ iets. Hoe komt het dat we ons soms zo ongelukkig voelen?

 

Drie dingen die je waarschijnlijk anders kunt doen.

 

1]  Het is een mindset. Je kunt je `mind’ resetten. Het zit tussen de oren sisters!

Waarschijnlijk vergelijk je jezelf met `die’ ander. Wow, die heeft het helemaal voor elkaar. Hoe komt ze nu weer aan die geweldige job? Hoe kan het zijn dat ze weer op Insta verschijnt met zoveel vriendinnen bij dat concert? Wat een fantastisch mooie kids! Wat een….! Wat een….! Wat een….!

En opeens voelt je eigen leven leeg, miserabel, grijs…. Vul het in, in ieder geval veel minder dan dat van `die anderen’!

Sister, reset! Is het waar? Nee! Bedenk waar je allemaal dankbaar voor kunt zijn. Geniet van wat je hebt en geniet van de mensen om je heen die jou liefhebben. Kijk eens achterom, in plaats van naar die `ander’, en concludeer wat je allemaal bereikt hebt, wat je allemaal overwonnen hebt. Wees trots.

Leer van de mensen om je heen. Waarschijnlijk triggeren ze iets bij je wat je ook zou willen. Praat eens met ze en leer wat hun `echte’ verhaal is. Je zult nog verrast zijn dat het een weg van vallen en opstaan was, hoe mooi en perfect het misschien ook allemaal lijkt.

2] Je wil perfect zijn, perfect doen, perfect leven. Alles perfecto!

Dat kan alleen in films met een happy end, sister! Je weet nu dat het een mindset is. `Wees de held in je eigen verhaal!` Creëer je eigen leven. Dat betekent dat het niet perfect is. Hoe saai is dat! Heb je wel eens een autobiografie gelezen waarin een leven werd beschreven dat alleen maar gelukkig en succesvol was? Nee, toch!. Er zouden niet veel boeken verkocht worden. Hoe meer obstakels op de weg, hoe meer ervaringen je opdoet en hoe rijker je leven wordt. Hoe meer je ook kunt doorgeven aan anderen.

3] Je maakt geen tijd voor jezelf. STOP!

Okay, je weet dat het een mindset is en je weet ook dat het leven niet (altijd) perfect is. Maak je wel eens een pas op de plaats? Helemaal niets doen? Doe je dat wel eens? Niet nadenken, niets. Doen wat jij wil, of het nu zitten, lopen, liggen, wandelen, hardlopen of naar buiten staren is. De meest briljante ideeën komen naar boven, of de meest simpele inzichten die ons gelukkig kunnen maken.
Ik heb het vaak als ik mijn tanden poets, of als ik in bed lig en nog niet in slaap ben gevallen.

Die inzichten maken je leven gelukkiger, want een perfect leven bestaat niet. Dat is mijn inzicht.

Deel dit artikel

1 Reactie

 1. Loes

  Mooi geschreven Sandra !
  Nee een perfect leven bestaat niet.en niemand is perfect Maar het leven wordt wel veel mooier met de juiste mensen om je heen die je steun en toeverlaat zijn in goede en ook in slechte tijden.
  En ik dank jou , voor jou !
  Omdat je een geweldige mooie vrouw bent , van binnen en ook van buiten. Trots op jou !

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?