De kracht van de Business Woman

Datum: 23 juli 2023
Blogger: Jolien Zwaan
blog-jolien-zwaan-voor-empower-women-www_optimized.empowerwomen.nl

Hoe krachtig zijn wij business- vrouwen wel niet?

  • De kracht om zelfstandig een bedrijf te runnen.
  • De kracht om er elke dag weer tip-en-top uit te zien én voor de dag te komen.
  • De kracht om alle to- do lijstjes af te werken.
  • De kracht om voor jezelf op te komen in de businesswereld, waar seksisme nog steeds vandaag de dag een actueel thema is.
  • De kracht om iedere dag keuzes te maken voor ‘the wellbeing of your business’.
  • De kracht om iedere dag grenzen te stellen naar je personeel, naar die ene klant én
    naar je geliefden.

De kracht om 10 (business)ballen of wel meer tegelijkertijd in de lucht te houden én nog steeds met een prachtige glimlach je werk uit te voeren.

De business woman pakt alles aan, waarin ze voelt dat zij daarmee een verschil kan maken. Zij wordt voortgestuwd door haar enorme passie voor het vak dat zij gekozen heeft. Alleen staat die prestatieknop zo nu én dan op volume 100, waardoor de business soms haar runt in plaats van dat zij zelf de business runt. Herkenbaar?

In de uitvoering van haar business staat de prestatiemodus aan om resultaten neer te zetten. Met een strategisch plan en een gestructureerde agenda zou het toch wel moeten lukken? Echter, is de mindset ook niet geheel onbelangrijk. Deze komt continu aankloppen. Zolang de business woman niet bewust is van haar overtuigingen en gedrag die haar kunnen weerhouden om haar volledige potentieel te omarmen, hoe groter de kans dat de business woman zich nog klein houdt. Én vaak onbewust. Bijvoorbeeld: Als je niet gewend bent om in de schijnwerpers te staan, dan is het wel een omschakeling om direct volledig in ‘jouw licht’ te gaan staan en jezelf op social media te tonen.  Of: De overtuiging dat je eerst hard moet werken, voordat je het waard bent om gelukkig te zijn. In onze kern zijn we het allemaal waard om gelukkig te zijn en je hartverlangens te volgen. Alleen wordt ons vaak iets anders geleerd. Belangrijk om te weten is dat hetgeen wat je gelooft ook je realiteit zal zijn.

Elke (business)vrouw heeft iets unieks. Haar unieke selling point is dat zij zichzelf toestaat om haar ´talent´ naar buiten te laten komen en haar boodschap deelt met de wereld. Hiervoor zal zij door innerlijke processen van zichzelf heengaan om haar missie te volbrengen. Dit vraagt moed, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Hiernaast is het balanceren van haar mannelijke energie en haar vrouwelijke energie nodig om haar missie gebalanceerd uit te voeren.

Een prestatiegerichte attitude, discipline, structuur en beslissen komen voort vanuit de mannelijke energie. Creativiteit, schoonheid, rust, intuïtie, vertrouwen en overgave komen voort vanuit de vrouwelijke energie. Door te vertrouwen dat je nu bent, waar je hoort te zijn, zul je meer kunnen ontvangen. Door te ontvangen, kun je ook geven. Deze balans is nodig voor de stroming van ideeën, klanten, samenwerkingen en omzet in je bedrijf.

Als een business vrouw veel in haar mannelijke energie zit kan ze op een bepaald moment een disbalans ervaren in haar energie-level. Daarnaast kan ze verhard raken, waardoor ze de compassie voor zichzelf en haar omgeving ietwat kwijtraakt. Ze is weinig in verbinding met haar intuïtie en haar gevoel én maakt vooral keuzes vanuit haar hoofd.
Als een business vrouw veel in haar vrouwelijke energie zit, kan zij afgeleid raken van het originele plan. Dit heeft als gevolg dat ze zich gaat richten op andere taken die niet de primaire focus hebben. Ze is in haar creatieve flow, waardoor er mooie ideeën tot stand komen, maar het aan structuur ontbreekt van de daadwerkelijke uitvoering van de ideeën die zij heeft.

De kunst is dus om beide energieën ten eerste te erkennen in jezelf. Dus wat doe je als je in je vrouwelijke energie zit? Wat doe je als je in je mannelijke energie zit? En wanneer wil je een beroep doen op je vrouwelijkheid versus mannelijkheid? Door beiden energieën in balans te brengen, zorg je ervoor dat ze beiden in jouw voordeel werken.

De kracht van de business-vrouw is dat ze doorgaans zichzelf ontwikkelt op zowel persoonlijk vlak als professioneel vlak om de kern van haar boodschap steeds krachtiger uit te dragen naar de wereld. Dit gaat gepaard met innerlijke processen, waarin ze de balans mag vinden tussen haar vrouwelijke energie en haar mannelijke energie om haar business steeds verder te zien bloeien in hetgeen dat zij voor ogen heeft.

Graag sluit ik af met de volgende quote:

~ On my own I will just create, and if it works, it works.
If it doesn’t, I’ll create something else. I don’t have any limitations on what I think I could do or be.
~ Oprah Winfrey


Geschreven door: Jolien Zwaan

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?