Helaas, ik ben vrouw!

Datum: 9 augustus 2020
Blogger: Sandra Lagace
Helaas, ik ben vrouw

Helaas, ik ben vrouw! Sommige lezers van deze blog zullen al die aandacht voor vrouwen maar onzin vinden. Al dat `getrut’ over `nietszeggende’ dingen als gelijkheid tussen mannen en vrouwen en de positie van de vrouw, powervrouwen, vrouwendag …. `Feministen pur sang zijn het!’. Deze lezers zijn waarschijnlijk na het lezen van de titel van deze blog sowieso al afgehaakt. Mooi! Zij gaan onze vrouwen toch niet redden, vrees ik.

Waar gaat het nou echt over?

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen

Ja, wij vrouwen worden er ook moe van, en dat is een eufemisme. We zijn het namelijk f*cking zat!

Het zou niet uit hoeven te maken of je als jongen of meisje geboren wordt op deze aardbol. Helaas is de waarheid gruwelijk anders. Women Inc. heeft een actie onder de naam, ‘Fix the system, not the women’.  Het gaat om 6 punten waar nog steeds een ongelijkheid tussen mannen en vrouwen bestaat;

Punt 1: Loonkloof – wij vrouwen verdienen nog steeds 14% per uur minder;`Wat!? Hoezo?’

Punt 2: Werk-zorg combinatie – ondanks dat de helft van de stellen graag de zorgtaken gelijk wil verdelen, doet slechts 1 op de 10 dit; `
Waar ging het mis?’

Punt 3: Gezondheidszorg – de gezondheidszorg is gericht op het mannenlichaam;`Need I say more?’

Punt 4: Onderwijs en beeldvorming – van jongs af aan worden jongens en meisjes overspoeld met stereotiepe beelden via tv, boeken,
reclames, films; `Ga me nu niet zeggen dat dit niet waar is. Let maar eens op als je vanavond de tv aan zet!’

Punt 5: Topposities – slechts 1 op de 5 topposities wordt bekleed door een vrouw;`I rest my case’.

Punt 6: Overheid – Nederlandse wet- en regelgeving houdt de ongelijkheid in stand; of omgekeerd, de overheid kan een grote impact hebben
op het verkleinen van de ongelijkheid.

Pleurt op met je powervrouw
Ik lees in de (social) media soms reacties van vrouwen die niets hebben met de term `powervrouwen‘. Twee van mijn beste vriendinnen spraken er tijdens een, wat een `gezellige lunch met vriendinnen onder elkaar’ had moeten worden, ook negatief over. `Powervrouw? Dat vind ik net zo erg als een vrouw `met ballen!’. Ze trokken er een vies gezicht bij en haalden hun neus op. Ik kan je zeggen dat ik me behoorlijk beroerd voelde toen ik weer naar huis ging. Zijn dit nou de vrouwen waar ik het voor opneem?

Vrouwen in Nederland, wij willen de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen toch zeker niet in stand houden?

`We zijn toch niet helemaal van de pot gepleurt?’

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?