Het Lieve Meisjes Syndroom

Datum: 21 december 2023
Blogger: Sandra Lagace
Blog het lieve Meisjes Syndroom www.empowerwomen.nl

`When a woman acts like a girl, she is perceived like a girl.’ Voor deze blog werd ik geïnspireerd door het boek  Nice Girls Don’t Get The Corner Office van Lois P. Frankel. Sisters, `The corner office’ is het mooiste plekje op de werkvloer, die kamer met het mooiste uitzicht. Je kent die kamer wel. Die mooiste kamer krijg je niet zomaar. Die moet je wel verdienen. En dat doe je dus niet door het liefste meisje te zijn.

Misschien denk je, `Sister, dat weet ik toch allang !’. Je weet het misschien wel, maar doe je het ook, ben je je bewust van je gedrag? Lois geeft aan dat wij onszelf in de weg zitten. We benutten onze talenten niet (genoeg). Misschien benutten we wel de `verkeerde’ talenten, namelijk die van het `lieve meisje’. Dat hebben we immers zo geleerd. Lois benoemt een aantal thema’s in haar boek.  Sisters, ik licht er 3 van mijn favoriete thema’s uit.

Hoe je het spel speelt
Sister, werk jij ook altijd hard, werk jij altijd non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega’s altijd om raad voordat je een beslissing neemt?

Wij Sisters nemen het werk vaak veel te serieus! Hoe? Door te ontkennen dat het allemaal maar een spel is. Door nog harder te werken en het anderen naar hun zin te willen maken, perfect te willen doen. Kleine jongens en grote jongens zijn dol op het spel. Realiseer je je, Sister, zoals Lois aangeeft, als wij het spel niet (willen) spelen, dan kunnen we ook nooit winnen!

Hoe je je gedraagt
De drie belangrijkste kenmerken waar wij Sisters aan kunnen werken zijn;

  1. Andere vrouwen neersabelen (oftewel het `krabbenmand’ effect)

Sisters, the only way is up! Maar niet ten koste van de vrouw! Begrijp, dat wanneer jij de andere Sisters angstvallig in de krabbenmand trekt, jij ook nooit hogerop zult komen.

  1. Aardig gevonden willen worden

Wil jij ook `gewoon’ dat iedereen je aardig vindt? Veel Sisters hebben hier last van. Lois maakt een mooi onderscheid tussen aardig gevonden worden en gerespecteerd worden. Wat vind je belangrijker? By the way, de succesvolste mensen worden aardig gevonden én gerespecteerd. De hamvraag is of je jezelf respecteert, daar begint het mee. Think about it…

  1. Over je heen laten lopen

Loopt men over je heen of laat je over je heen lopen? Volgens Pablo Picasso bestonden er twee typen vrouwen, godinnen en deurmatten. Godinnen vinden dat ze recht hebben op wat ze willen. Deurmatten vragen nooit iets voor zichzelf. Het zijn twee uitersten, maar ik bedoel maar Sister. Wie komt er verder denk je en waar kies jij voor?

Hoe je denkt
Tja, Sisters, hier begint en eindigt alles mee. Hoe jij denkt, bepaalt alles! Ja, alles!

Bedenk eens wat je allemaal tegen jezelf zegt op een dag. Misschien heb je het al vaker gelezen in mijn blogs. En ja, ik kan het niet genoeg herhalen.

Wij Sisters zijn geniaal in het `overdenken’, in het negatief denken. `Wat áls’, en de onzekerheid slaat toe. `Dat kan ik niet’, `dat lukt me nooit’.

Bedenk eens wat de beste versie is van jou en wat je allemaal kunt bereiken.

Wees de Godin van je eigen leven. Godinnen worden aanbeden. Wees je eigen Godin!

‘Lieve meisjes komen niet ver. Stop dus met ploeteren, met aardig en behulpzaam zijn. En houd eens op je zo vaak te verontschuldigen.

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?