I won’t be the last!

Datum: 8 november 2020
Blogger: Sandra Lagace
won't be the last - empower women
While I may be the first, I won’t be the last’

Billie Jean King, ook wel uitgeroepen tot een van de `100 Most important Americans of the 20th Century’ door LIFE magazine en een voorvechtster van gelijkheid en inclusiviteit, stelt dat Kamala Harris geschiedenis heeft geschreven. ,,Ze schrijft geschiedenis als de eerste donkere vrouw die vicepresident wordt. Ze is ook de eerste Zuid-Aziatische persoon die die rol bekleedt. Ze wordt de hoogst geplaatste vrouw ooit in de regering. De toekomst ziet er inderdaad rooskleurig uit.”

Billie Jean grootste wens is om de volgende generatie te empoweren met de tools om beter te presteren dan de generatie ervoor.

Billie Jean was een toptennisser. In 1973 ging ze de battle met tennisser Bobby Riggs aan die het vrouwentennis zo inferieur vond dat hij de beste tennisspelers in de wereld uitdaagde voor een duel.

Riggs had zichzelf een ‘male chauvinist pig’ genoemd en in de pers allerlei seksistische opmerkingen gemaakt.  “Ik zal je vertellen waarom ik ga winnen. Ze is een vrouw en die zijn emotioneel niet stabiel genoeg.” Saignant detail is dat Billie Jean hem voor de wedstrijd een biggetje cadeau deed.

Billie Jean had de eerste wedstrijd tussen Riggs en de Australische Margaret Smith-Court goed bestudeerd. Margaret verloor en Riggs genoot van alle aandacht in de pers. Billie Jean had geleerd van die match en versloeg vervolgens Riggs met gemak in drie sets.

Billie Jean wist dat ze moest winnen. Het ging niet alleen om de ongelijkheid in de tenniswereld maar ook daarbuiten.

Ze kwam als één van de eerste vrouwelijke topsporters uit voor haar lesbische geaardheid en is een icoon voor de LBHT gemeenschap.

In dezelfde week waarin Kamala Harris in het nieuws stond, werd ook bekend gemaakt dat actrice Lashana Lynch te zien zal zijn als de eerste vrouwelijke 007.

De toekomst ziet er (roos)kleurig uit.

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?