Je krijgt wie je bent

Datum: 5 juni 2024
Blogger: Sandra Lagace
Blog Sandra Lagace - je krijgt wie bent - www.empowerwomen.nl

Hoe zie jij jouzelf in relatie tot de wereld? Wat wil je? Wie ben je? Komt wat je wil en wie je bent, dus wat je allemaal doet in deze wereld, overeen?

In mijn praktijk kom ik (genoeg) vrouwen tegen die `van alles’ vinden over wie ze zijn. Ze komen bij mij op het moment dat het niet meer `zo lekker’ loopt. Ze zitten niet goed in hun vel en willen het `anders’.

Zo was er die onderneemster die ik voor het gemak `Anja’ noem. Anja had het niet meer naar haar zin in haar projecten. Ze werkte lange uren, kwam doodmoe thuis en had dan geen `puf’ meer en nergens zin in. Met tranen in haar ogen vertelde ze me dat ze `zo niet langer door wilde gaan’. Tijdens vergaderingen bij een opdrachtgever werd er niet naar haar geluisterd, als ze al aan het woord kwam. In tegenstelling tot de mannen kwam ze altijd tot in de puntjes voorbereid bij een overleg. Die mannen schreeuwden alleen maar en herhaalden 3 keer hetzelfde argument. Op een gegeven moment zakte de moed in haar schoenen en had ze geen zin meer om haar punt te maken. Bij een directeur kreeg ze steevast een `nee’ te horen.

Ze wist me te vertellen hoe haar omgeving haar zag, namelijk, als de jonge en onervaren vrouw.

Ik hield haar een spiegel voor. Ik zag namelijk een jonge, mooie, gevoelige ondernemer met veel potentie en kennis. Eerst enigszins verlegen en onzeker door de complimenten over haar uiterlijk, bevestigde ze me met steeds meer vuur in haar stem dat zij de expert was op haar gebied en kennis had die de anderen niet hadden. Misschien zagen de anderen dat ook wel? Toen we afscheid namen bij de deur leek het alsof er een last van haar schouders was gegleden.

Toen ik haar weer sprak wist ze me trots te vertellen dat de directeur haar voorstel had goed gekeurd. Een wereld ging voor haar open en het leek alsof haar omgeving zich steeds meer om haar heen plooide.

Hoe zie jij jouzelf? Wat wil je en wie ben je? Draai het eens om, net zoals Anja dat deed. Wat maakt dat wie jij bent ook zorgt voor wat jij wil? Vishen Lakhiani noemt het `Identity shifting’ (Buddha and the Badass, The Secret Spiritual Art of Succeeding at Work). Hij zegt, `de wereld geeft jou niet wat jij wil of wat jij wenst. Het geeft jou WIE jij BENT. Jouw identiteit vormt jouw ervaring. Als WAT jij WIL niet matcht met WIE jij BENT, dan zal de wereld zich verzetten’. Dan klopt er iets niet. Toen Anja zich focuste op haar nieuwe identiteit, de `Expert’, in plaats van `jong en onervaren’, veranderde de wereld met haar mee.

Vraag jezelf eens af welke identiteit jij kiest en in hoeverre dat ervoor zorgt dat je krijgt wat jij wenst. Ik beloof je, jouw wereld wordt een stuk mooier!

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?