Netwerken en groenten eten

Datum: 10 juni 2023
Blogger: Sandra Lagace
Netweken en groenten eten v2

`Getver! Ik heb niets met netwerken!’, denk je misschien wel en lees je niet verder! Klopt dit? Blijf dan toch nog even lezen, Sister. Ik begrijp je ook wel. Joanna Barsh maakt in Vrouwelijk Leiderschap de vergelijking tussen netwerken en groenten eten. Net zoiets als spruitjes. Kinderen vinden spruitjes vaak vies. Mijn partner vindt het nog steeds niet te `nassen’. Oftewel, iets waar je eigenlijk een hekel aan hebt. Ik beloof je dat je na het lezen van deze blog, ik je getriggerd hebt en je in ieder geval anders aankijkt tegen het netwerken.

Waarschijnlijk ben je al een netwerker en heb je het niet eens door. Bedenk maar eens wie je allemaal gesproken hebt in de afgelopen dagen. Juist, ja! Dat zijn best wel een hoop mensen, toch? We zien netwerken vaak als die `enge’ bijeenkomsten waar iedereen je aanstaart bij binnenkomst en je nét te overdressed of underdressed bent, of misschien heb je wel `no dress at all’ maar een broek terwijl alle vrouwen in mooie jurkjes rondlopen.

Sister, luister, het zit allemaal in jouw hoofd! Hoe kan jij weten wat de ander vindt, denkt, voelt…? You know what I mean! En al draagt iedereen iets anders dan jij, so what!? Als jij maar uit`draagt’ wie je bent en waar jij voor staat. Okay, we hadden het over jouw netwerk. Wie is jouw familie, wie zijn jouw vrienden, collega’s, buren, winkeliers in jouw stad waar jij altijd komt, arts, tandarts,…. ? Name it! Je kent dus meer mensen dan jij misschien wel in eerste instantie denkt.

Als je serieus te werk wil gaan, kun je een schema maken waarin de mensen staan die er toe doen, je sponsors. Wat? Ja, sponsors. Je kunt het niet alleen en je wil het niet alleen doen. Sponsors zijn de mensen die je verder kunnen helpen. Het zijn de mensen waarbij jij je op je gemak voelt. Bedenk ook eens hoe je dit netwerk van sponsors groter kunt maken. Benader óók die mensen waarbij jij je minder op je gemak voelt. Dat heeft waarschijnlijk ook met jouw mindset te maken. Het zal je nog verbazen hoe makkelijk het gaat en zij met liefde jou sponsor worden.

Netwerken is meer dan die `enge’ formele bijeenkomst waar jij in een `verkeerde’ outfit verschijnt. Als je dan tóch naar die formele bijeenkomst of borrel moet (mag), maak het dan makkelijker en leuker voor jezelf;

  • Trek een outfit aan waar jij je makkelijk in beweegt en comfortabel voelt. Dus laat die `zitschoenen’ thuis Sister! En dat kledingstuk dat niet lekker zit, stop het meteen in een tas voor het Leger des Heils en maak iemand anders er blij mee!
  • Drink geen alcohol of beperk je tot 1 glas. Zo weet je in ieder geval dat de alcohol geen loopje met je neemt en je achteraf geen spijt zult hebben van dingen die je niet had moeten zeggen (als je het nog weet).
  • Beperk het gebruik van eau-de-toilette of parfum. Ze zien je toch wel Sister! Al is je parfum nog zo lekker, ze hoeven je niet nog te ruiken als jij alweer 5 minuten geleden voorbij bent gelopen. Investeer in een goede geur. En, Sister, I swear, gebruik geen geuren door elkaar.
  • Smile! Zoals Moeder Teresa zegt; `Vrede begint met een glimlach en een glimlach is het begin van de liefde’. Ik beloof je; ze kunnen niet om jouw smile heen.
  • Adem diep door je neus in en uit door je mond. Dat doe ik toch, denk je misschien. Veel mensen ademen echter verkeerd. Als je merkt dat je gespannen bent, is dit een fijne manier om weer rustiger te worden.

Tenslotte. Niet nadenken, ga op je gevoel en intuïtie af en ga niet (teveel) in je hoofd zitten.

 

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?