POWER VROUW ZONDER EXCUSES

Datum: 2 augustus 2019
Blogger: Cor

Heb je de korte promo film gezien van Sandra Lagace waarin ze het heeft over de roze glijbaan? Als je deze blog hebt gelezen dan is het zeker een aanrader om deze promo te bekijken. In deze promo voor het Empower Women 010 Event op 15 oktober a.s. heeft ze het ook over de excuses die vrouwen verzinnen om niet naar het Event te komen. Ik refereer bewust naar deze promo omdat de boodschap hierin wordt uitgesproken door een power vrouw pur sang. Als het mijn woorden zouden zijn geweest dan zouden er mensen zijn die zeggen ‘maar Cor, jij kan makkelijk praten als man in een mannenwereld.’ Dit laatste schuift gelukkig de goede kant op maar dan nog moet er nog veel werk verzet worden. Gelukkig zijn er mannelijke managers en bestuurders die in dit opzicht voor de troepen uit lopen. De beweging van deze mannen is hard nodig want `it takes two to tango’. Zowel de powervrouwen moeten bewegen als ook de mannen. Tineke de Wit heeft het in haar promo film op de video pagina over het combineren van de mooie mannelijke energie met de vrouwelijke energie. In haar optiek ga je als bedrijf en als branche echt vliegen als je deze weet te combineren.

Maar nu weer even terug naar de excuses van vrouwen om niet naar het event te komen. De volgende excuses heb ik voorbij zien komen:

TE DUUR: Als je geen budget hebt om naar een kwalitatief event te gaan dan is iets natuurlijk al snel te duur. Ik heb niet het geld voor een Ferrari maar daarmee is de Ferrari nog niet te duur. Bij alles waar ik mijn geld aan uitgeef, bekijk ik wat het me direct, op de middellange of op de lange termijn op zou kunnen leveren. Daarom geef ik graag geld uit aan iets wat mij wat op zou kunnen leveren. Ik gebruik bewust het woord `zou’ want niemand heeft de garantie dat een investering een rendement x op gaat leveren. Als we het hebben over een event zoals het Empower Women 010 Event dan levert dat minimaal twee nieuwe zakelijke connecties op. Connecties die voor jou mogelijk morgen al het verschil kunnen maken. Het maakt hierbij niet uit of je nu een carrière vrouw bent in loondienst of dat je al jaren je eigen business runt. Juist die mix van vrouwen in loondienst en vrouwen met een eigen business gaan voor een gave kruisbestuiving zorgen tijdens het event.

Niets ten nadele van de grootschalige events maar bij het Empower Women 010 event kun je je niet verschuilen. Het is onmogelijk om aan het einde van de dag naar huis te rijden zonder dat je nieuwe inspiratie opgedaan hebt, zelf vrouwen hebt kunnen inspireren en waardevolle nieuwe connecties hebt gemaakt. Het event is te klein om groot te zijn en te groot om klein te zijn. Door deze opzet is de interactie maximaal en zoals je weet, is connecten zonder interactie een lastig verhaal. Wij kiezen voor verbinden, inspireren en leren.

De powervrouw van nu vindt het belangrijk om continu in zichzelf te investeren. De powervrouw is continu op zoek naar nieuwe connecties die haar netwerk kunnen versterken. De powervrouw van nu gelooft ook in delen als opstap naar vermenigvuldigen. De powervrouw van nu is er van overtuigd dat als zij als persoon groeit, zij ook groeit als medewerker, business owner, manager, partner, vriendin of moeder. Dus wat heb jij ervoor over om in jezelf te investeren? De powervrouw van nu gaat voor kwaliteit en is bereid te betalen voor kwaliteit. Hoe zit dat bij jou ? Ga jij voor kwaliteit of kies je voor veilig of voor gratis?

GEEN TIJD: Mijn vader zei altijd “Cor, geen tijd is een keuze want tijd houdt geen rekening met wat jij doet maar jij kan wel bepalen met wat jij met de tijd gaat doen”. Vroeger liet ik mijn tijd wel eens bepalen door anderen maar dat station heb ik zo ver mogelijk achter me gelaten. Natuurlijk heb je niet altijd de regio over jouw invulling van het begrip tijd. Mijn moeder zegt altijd “’Cor, pak tijd voor jezelf want niemand is onmisbaar op deze wereld. Als jij een dag niet op kantoor bent, dan draait de business gewoon door en zo niet dan heb je je business niet goed georganiseerd Cor”. Mijn moeder wordt, als moeder natuur geen spelbreker is, 90 in oktober van dit jaar. Ondanks of misschien wel dankzij haar hoge leeftijd verrast ze me nog steeds met verstandige uitspraken waar geen speld tussen te krijgen is. Dus durf jij je “drukke”’ job een dag los te laten en ga jij een dag intensief investeren in jezelf en dus in jouw zakelijke en privé leven? De carrière vrouw van nu kent de kunst van het delegeren en loslaten. De carrière vrouw van nu zet haar vrouwelijke collega in haar kracht en durft te zeggen: `hé Michelle, kun jij op 15 oktober mijn taken waarnemen want ik ga naar het Empower Women 010 Event. Als jij dit voor mij wil doen dan doe ik volgend jaar bij de volgende editie hetzelfde voor jou.’ Dus regeer jij de tijd of regeert de tijd jou ?

IK BEN ER AL: Hoewel ik niet geloof in een in beton gegoten eindstation kunnen sommige vrouwen zeggen dat ze hun persoonlijke top bereikt hebben. Hoewel ik al een interessant level in mijn leven heb bereikt, zou je mij nooit horen zeggen dat ik er al ben. Mijn vader die op zijn 85e overleed, wilde op zijn leeftijd nog stappen maken, nog ontdekken en nog leren. Als je de leermodus uitzet, zet je ook de carrière modus uit. Ik zeg altijd, ‘hoe hoger je de boom in klimt des te weidser je uitzicht.’ Je ziet dan dingen die je drie takken lager nog niet zag. Deze eenvoudige metafoor geeft heel simpel aan dat je nooit kunt zeggen dat je er bent. Uiteraard is dit wel mogelijk als het behalen van een podium plaats je einddoel is. Maar eerder gaf ik al aan dat de carrière vrouw van nu gaat voor goud en niet voor second best. Sterker nog, de echte topper neemt met één gouden plak geen genoegen. Blijf je nog bij je standpunt dat je er bent of ben je bereid om andere vrouwen te inspireren op het Empower Women 010 event. Wie weet, weten andere vrouwen waar je het niet van verwacht jou te inspireren. In ieder mens zit een inspirator dus ook in iedere vrouw. Hoe cool is het als jij, geïnspireerd door de bijzondere sprekers op het event, de inspiratie knop bij jezelf of bij andere vrouwen aan weet te zetten? Dus ben je er al of is er nog ruimte voor groei ? Verras me maar!

Ben jij die vrouw in loondienst of met een eigen business die andere vrouwen wil inspireren of geïnspireerd wil worden, dan daag ik je uit om vandaag nog een ticket te kopen voor het Empower Women 010 Event op 15 oktober 2019. Een dag met focus op Women Empowerment levert jou hele waardevolle nieuwe connecties op en het biedt jou de mogelijkheid om het thema top of mind te plaatsen bij jezelf.

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?