Waarom vrouwen vaak onzeker zijn over zichzelf

Datum: 17 november 2023
Blogger: Sandra Lagace
Blog waarom vrouwen onzeker zijn over zichzelf www.empowerwomen.nl

Sister, je bent – te dik, te dun, te lang, te klein, teveel, te wild, te druk, te rustig, te stil, gestrest, te sexy, verleidelijk…

Je hebt – teveel rimpels, putjes in je benen, striae, ongeschoren oksels (ook `daar beneden’), teveel haar, te weinig haar, te dun haar, teveel vetrollen, te krullend haar, te stijl haar, teveel wimpers, teveel make-up, lange benen, korte benen, te dikke billen, te kleine borsten, teveel bloot, te brede heupen, te dikke lippen, teveel fillers, te dunne lippen…

Waarom – lach je niet, kijk je zo serieus, doe je zo, loop je zo, praat je zo?…

Je moet – beter plannen, sporten, gezond eten, minder drinker, minder eten, meer eten, beter voor jezelf zorgen, stil zijn, niet zoveel praten, beter luisteren, afvallen!

Sister, ben je er ook zo klaar mee? In haar geweldige show Unbeschreiblich Weiblich veegt Stella Bergsma de vloer aan met ons vrouwen én met zichzelf. We hebben zoveel oordelen over onszelf. Of heeft de maatschappij ons opgelegd aan welke normen we allemaal moeten voldoen?

De media doen daar graag (of onbewust?) een schepje bovenop. Vrouwen worden meer op hun uiterlijk en gedrag gecontroleerd dan de mannen. Herkenbaar? Vergelijk de titel van het tv-programma `het mooiste meisje van de klas’, kijk naar de covers van modebladen, de modellen voor cosmetica merken, et cetera.

Vrouwen leren dat hun waarde is gekoppeld aan schoonheid en jeugdigheid. Je lichaam moet je controleren en perfectioneren.

Doen we daar vaak zelf niet aan mee? Ken je die `bitch’, die zo overdreven doet, zo streng is, zo arrogant is, die…. die…. die….!

Sisters, laten we niet in deze val lopen en hier niet aan mee doen. Wist je dat het symbool voor vrouwen, het venussymbool (♀) (een cirkel met een kruis eronder), een gestileerde weergave is van de handspiegel van de Romeinse godin Venus? De Romeinse godin Venus of de Griekse godin Aphrodite – de godin van de liefde, het erotische verlangen en de schoonheid.

Laten we van onszelf houden en de schoonheid die we bezitten accepteren. We zijn goed, precies zoals we zijn! Laten we ons niet conformeren aan het beeld dat onze omgeving ons oplegt. Of moet ik zeggen,`dat we onze omgeving ons laten opleggen’ ?.

Sister, zoals Elise van Alderen zegt `Er is niets mis met vrouwen, maar wel met de wereld waarin we leven’.

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?