Wat maakt jou tot WIE je bent?

Datum: 17 januari 2024
Blogger: Sandra Lagace
Blog wat maakt jou tot wie je bent www.empowerwomen.nl v2

`Je bent moediger dan je gelooft. Sterker dan je eruit ziet en slimmer dan je denkt’. `De dingen die mij anders maken zijn de dingen die mij maken tot wie ik ben’. Herken je deze woorden van Winnie the Poeh? Hoewel ze dateren uit de vorige eeuw zijn ze nog altijd springlevend. Marisa Peer is de expert op het gebied van (on)zekerheid. Zij geeft aan om met lippenstift op elke spiegel in je huis ‘I am enough’ te schrijven. Sister, ik begrijp dat je nu al denkt aan de vetttige zooi en strepen op je spiegels. Echter, vergeet de zooi even en stel je nou eens voor dat je je omgeeft met allerlei mooie quotes. Ik beken dat ik verliefd ben op mooie slogans en daar altijd heel blij van word.

Stel, je schrijft of plakt die mooie quotes in je agenda, op je moodboard op je bureau, op je koelkast, you name it…! Naast de nummer # 1, `I am enough’, komt wat mij betreft `De dingen die mij anders maken zijn de dingen die mij maken tot wie ik ben’. Okay, ik geef toe dat ik morgen misschien weer een andere quote tegenkom die ik ook mooi vind. Deze quote mag wat mij betreft in de top 5 van quotes die zo powervol zijn dat je ze van de daken wil schreeuwen.

Wanneer ik de Sisters in mijn praktijk hoor zeggen hoe ze tegen zich zelf aankijken, wat ze van zichzelf vinden dan zou ik willen dat we terug konden gaan in de tijd, naar hun jeugd. Dan zou ik willen dat ik al die mooie quotes kon zeggen, elke dag weer, als mantra’s, totdat ze het gingen dromen. Ik heb op de socials wel eens een video voorbij zien komen van een `super dad’ met zijn kleine dochter. Zij staan dagelijks voor een spiegel in de badkamer terwijl zij zijn woorden herhaalt; `I am strong, I am smart, I work hard, I am beautiful, I am respectful, I am not better than anyone, nobody is better than me, I am amazing, I am great’. Op de vraag wat ze doet wanneer ze valt antwoordt ze dat ze dan opstaat.

Ik wens alle kleine meisjes in deze wereld een super dad die hun influistert dat ze mooi zijn, dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat ze sterk zijn. Dan zouden die Sisters als ze groot zijn begrijpen dat de dingen die ze anders maken, geen belemmering zijn. Die dingen zijn `amazing’ en maken ze tot wie ze zijn.

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?